Тим

Водичи


image

Дејан Доневски - Претседател/ВодичМитикас, Олимп ( Грција ) 2919 метри, 1.1.2018год.

Мусала, Рила ( Бугарија) 2925 метри, 19.1.2018год. (х2)

Риси, Татри (Полска) 2499 метри, 7.4.2018год.

Герлачки Штит, Татри (Словачка) 2655 метри, 8.4.2018год

Рудока, Шар Планина (Косово) , 22.6.2018год..

Монт Блан, Алпи (Италија) и (Франција) 4810метри, 12 .8.2018год.

Кораб, Кораб (Македонија) и (Албанија) 2764метри, 9. 9. 2018год

Триглав, Триглав (Словенија) 2864метри, 15.9.2018год (х2)

ГросГлокнер (Австрија) – 3798 метри

Мармолада (Италија, Доломити) – 3343 метри

Маја Језерце 2694м (Албанија), Маја Каранфили 2490м (Црна Гора), Очњак 2185м (Црна Гора)

Castrore 4224m (Италија), II Naso del Lyskamm 4272m (Италија) – Посебно драг, Zumsteinspize 4563m (Италија), Parrotspitze 4554m (Италија), Gran Paradiso (Италија) 4061m

ПреЊ 2115 метри (Босна и Херцеговина)

Ниџе – Кајмакчелан 2521 метри (Македонија и Грција)

Карпати – Виштеа Маре 2527 метри (Романија)

Стефан Никовски - Помошник ВодичСтефан се занимава активно со планинарството од 2009та година. Неговите вештини ги има стекнато кога беше дел од Тимот за Спасување на Планина при Црвениот Крст на град Скопје и учествувал во многу планинарски акции како и во дел спасувачки акции на планина. Тука има стекнато и дел од основна вештина за алпинизам.

Има поминато основна воена обука и завршено Одбранбени и Мировни студии каде преку теренска пракса обука на армискиот полигон Криволак се има стекнато со вештини за тимска организација, координираност, логистика и подготвување за извршување на теренска акција во планински предел. Исто така се има стекнато со основна вештина и познавања за преживување, навигирање, спасување во планински предели.

Неговото искуство Стефан како помошник водич, организатор и тим лидер го има докажано на многу планинарски тури и маршеви летни и зимски кој дел се одвивале и во многу лоши екстремни услови.

Неговото искуство исто така се базира и со искачувањата на врвови во Европа и дел на Балканот,

Гросглокнер (Австрија) 3798мнв

Пунта Пенија (Италија) 3342мнв

Триглав (Словенија) 2864мнв

Мусала (Бугарија) 2925мнв

Прењ (БиХ) 2115мнв
како и многу домашни врвови во Македонија кој преставуваат сериозен предизвик за секој планинар.
Од 2015та година активно започнува како член на I Love Hiking – group Macedonia и за кратко време со неговото искуство влегува во тимот кој се грижи за безбедноста на учесниците и целокупната акција, како главен теренски организатор за секоја планинарска тура. Дисциплината и прецизноста се едни од главните предности со кој располага Стефан и секогаш работи на тоа да една тура биде прецизно изанализирана со сите можни закани и ризици кон учесните и кон самата акција и нивно спречување, располагање на сите опции и помошни опции и детално прегледување на теренот, патеката на движење и пратење на временските услови.

Неговото животно мото е едноставно: лојалност, дисциплина и прецизност до успех... и никогаш не се откажувај !

image
image

Стефан Перовски - Водич со лиценца од УИМЛА


Димитрија Ристевски - Водич со лиценца од УИМЛА


image
image

Васил Скрчески - Помошник Водич / Правен застапувач


Владимир Николовски - Помошник Водич / ИТ Поддршка


image
image

Владимир Павиќевиќ - Помошник Водич


Иван Киселоски - Помошник ВодичИван Киселоски Киц е голем љубител на планинарењето, кампувањето, планината и природата воопшто.

Ги има искачено повеќето познати врвови во Македонија и по некој помалку познат.

Со планинарското друштво I LOVE HIKING – GROUP MACEDONIA планинари скоро од основањето на друштвото а негов член е од јануари 2018. Од декември 2018 како помошник водич дава придонес во организирањето на планинарските тури на друштвото.

За I Love hiking ќе рече дека е едно големо семејство.

Омилена планина му е Шара а најмогу сака да планинари во пролет... Уствари во лето... т.е. во есен... Или не... сепак во зима.
Хоби му е да ги снима моментите од планинарските авантури и низ видео да ги доближи убавините на природата до сите.
Професионално работи во Црвен крст каде по потреба се вклучува во активностите на Тимот за одговор при катастрофи и Тимот за спасување на планина.

image
image

Александра Цветковиќ - Заменик Помошник Водич


Бојан Тодевски - Заменик Помошник Водич


image
image

Љубомир Стошевски - Заменик Помошник Водич


Логистика


image

Сања Дурански - Менаџер


Сања е член на I Love Hiking Group Macedonia од неговото основање. Почетоците на планинарството ги бележи во 2013 година.
Има искачено многу македонски врвови, меѓу кои:
- Кораб (2764 мнв), највисокиот врв во Македонија
- Титов врв
- Бакардан
- Бориславец
- Солунска глава
итн.

Од врвовите искачени надвор од Македонија ги одвојува врвовите:
- Мусала (2925 мнв), највисокиот врв на Балканот
- Маљовица (2729 мнв)
и двата на планината Рила во Бугарија:
- Риси (2499 мнв), кој се наоѓа на Татрите, а воедно е и највисокиот врв во Полска;
- Виштеа Маре (2527 мнв), Романија
- Зелена Глава (2115 мнв)
на планината Прењ, Босна и Херцеговина;
- Митикас (2918 мнв), на планината Олимп, Грција;
- Пунта Пениа (3343 мнв) кој се наоѓа на планината Мармолада, највисок од масивот Доломити во Италија,
- Тофана Ди Розес (3225 мнв), кој исто така се наоѓа на масивот Доломити, Италија,
- ГросГлокнер (3798 мнв), највисокиот во Австрија.

Како најживописни кои и оставиле посебен впечаток ги одвојува врвовите Каранфили, Очњак и врвот Езерце кои се наоѓаат на масивот Проклетије.
Исто така, таа е љубител и на планинскиот велосипедизам. Врвови кои ги има искачено со велосипед се: Солунска глава, Љуботен, Кајмакчалан, потоа има возено на преубавата Галичица, Кожув и многу други планини низ Македонија.

Стевче Мишкоски - Советник


image
image

Марина Јовиќ - Советник


Андријана Ивановска - Графички дизајнер


Андријана започна со планинарење 2016 година, чен на клубот е од 2017 год. Има искачено многу македонски врвови меѓу кои се:

Голем Кораб 2.753 м, највисок врв во републиката
Титов Врв 2.747 м
Пелистер 2.601 м
Солунска Глава 2.540 м
Веливар 2.373 м
Голем Крчин 2.343 м
Рудока 2.658 м, највисока точка и врв во Косово и други.

Врвови надвор од Македонија:

Мусала 2.925 м - највисокиот врв во Република Бугарија и на Балканскиот Полуостров
Вихрен 2.2914 м, Бугарија
Кутело 2.908 м, Бугарија
Бањски Суходол 2.884 м, Бугарија
Маљовица 2.729 м, Бугарија
Каранфили 2.460 м, Проклетие, Црна Гора
Митикас 2.917 м - највисок врв на планината Олимп во Грција.

image
image

Елена Алексовска - Сметководител


Ирена Спировска - ПР


image
image

Уранија Давчева - ПР


Кети Сталетовиќ - Фотограф


image
image

Даниел Јовановски - ИТ Поддршка


Филип Костадиновски - ИТ Поддршка


image
image

Стојан Мицков - Технички тренер