Експедиции

Каде, кога ?


Ова година друштвото ги организира следниве експедиции: Монте Роса (14.06.2021), Елбрус (28.06.2021), Доломити (17.07.2021) и Мон Блан (04.08.2021)

image

Монте Роса


Првата планина на која одиме е Монте Роса со врвовите Коро Неро 4321м, Сигналкупе 4554м каде е сместен домот Маргарита и Зумштајншпице 4563м. Втората планина на која одиме е Гран Парадисо со истоимениот врв 4061м , во Италија, кој е многу близок до Мон Блан.

Повеќе

Доломити


Виа ферата во срцето на Доломитите. Мал тренинг пред големото искачување во Австрија. Се искачуваат по ферата. Tofana d Rozes 3244m , Punta penia – Marmolada 3343m, TrеCime (Италија) и GrossGlokner 3978m (Австрија)

Повеќе

image
image

Елбрус


Искачување на највисокиот врв на Европа или како што некој претпочитуваат да кажат покривот на Европа. Прва клубска експедиција во Русија. Искачување на врвот Елбрус 5642м.

Повеќе

Мон Блан


Осумдневна Македонска експедиција на Алпи. Каде учество можат да земат сите членови од планинарските друштва. Искачувањето ќе се одвива во две земји Италија и Франција. Сите подетални информации ќе ги добиете на состаноците.

Повеќе

image