Следна тура

Кампинг Рудока 2658м

Најдобрата кампинг акција на нашиот клуб е повторно на репортоарот. Крајот на Шар Планина е најживописниот дел од целиот масив. На крајот масивот располага со многу езера, каменести кулоари, остри врвови и предели каде има снег преку цела година. Пределот што ќе го посетиме изобилува со прекрасни пејсажи, езера и погледи на Бориславец, цело Косово, Враците, кулата на Титов врв, цела Бистра, Кораб итн.Се поминува од прекрасното езеро кое лежи на гранитни плочи и е протечно што го прави постудено ,а не е загадено, езерото се полни од извор од кој се пие вода и, е измислено за капење во овие топли денови.Се чека добро време за да направиме кампинг.

Повеќе

Основи на планинарство

Опрема

image

Задолжителна опрема за планинарење

Повеќе

Правила

image

Правила кои мора да се почитуваат на планина

Повеќе

Совети

image

Совети за почетници планинари

Повеќе