Каде, кога?

Друштвото ги организира следниве експедиции: Монте Роса, Елбрус, Доломити, Мон Блан и многу други

Доломити

Виа ферата во срцето на Доломитите. Мал тренинг пред големото искачување во Австрија. Се искачуваат по ферата. Tofana d Rozes 3244m , Punta penia – Marmolada 3343m, TrеCime (Италија) и GrossGlokner 3978m (Австрија)

Монте Роса

Првата планина на која одиме е Монте Роса со врвовите Коро Неро 4321м, Сигналкупе 4554м каде е сместен домот Маргарита и Зумштајншпице 4563м. Втората планина на која одиме е Гран Парадисо со истоимениот врв 4061м , во Италија, кој е многу близок до Мон Блан.


Монте Роса

Првата планина на која одиме е Монте Роса со врвовите Коро Неро 4321м, Сигналкупе 4554м каде е сместен домот Маргарита и Зумштајншпице 4563м. Втората планина на која одиме е Гран Парадисо со истоимениот врв 4061м , во Италија, кој е многу близок до Мон Блан.


Елбрус

Искачување на највисокиот врв на Европа или како што некој претпочитуваат да кажат покривот на Европа. Прва клубска експедиција во Русија. Искачување на врвот Елбрус 5642м.


Мон Блан

Осумдневна Македонска експедиција на Алпи. Каде учество можат да земат сите членови од планинарските друштва. Искачувањето ќе се одвива во две земји Италија и Франција. Сите подетални информации ќе ги добиете на состаноците.